Eğer kariyer planlaması yapıyorsanız ya da aktif olarak tam zamanlı bir iş arıyorsanız, bir kariyer merkezi’nin fuarına katılmak kesinlikle zamanınıza değecektir. Katılıma açık olan bir format, soru sormanızı, kariyer opsiyonlarını keşfetmenizi, profesyonel bağlantılar kurmanızı, açık pozisyonları tanımlamanızı kolaylaştırır ve bazen bir iş görüşmesi ayarlamanıza bile yardımcı olabilir.
Fuara Hazırlanın
Eğer hazırlıklıysanız, bir kariyer fuarına katılmak iş bulmanızda verimli bir araç olabilir.
Bilgi Sahibi Olun
Kariyer merkezinin web sitesinde katılımcı listesi ve firmaların web sitelerine ulaşmanızı sağlayan linkler görüntülenir.
Derin Detay
Bir kaç hedef özgeçmiş hazırlayın. İş tecrübesi, stajlar, beceriler, başarılar, akademik bilgiler, ekstra akademik aktiviteler, gönüllü çalışmalar, ödüller ve onurlandırılmalar gibi bilgileri ekleyin. Hangi iş verene hangi özgeçmişi vereceğinizi not edin.
Kendinizi Tanıtın
Kariyer fuarındakı etkileşiminizi iş görüşmenizin ilk raundu olarak düşünün. Sizi, aynı iş için rekabet edecek olduğunuz diğer öğrencilerden ayıran beceri ve yeteneklerinizi bir kağıda yazın. İş görüşmenize aileniz, akradaşlarınız hatta ayna karşısında hazırlanmak bile sizin daha kendinden emin, organize ve odaklanmış görünmenizi sağlayacaktır.
Görünümünüz
İş görüşmesi yaptığınız kişi ile etkileşiminiz sırasında profesyonel gözükmek ve profesyonel davranmak, bir çalışan olarak sizin profesyonelliğinizi gösterir. İş görüşmesi yaptığınız kişiyi kendinize güvendiğinizi ve işi ne kadar istediğinizi gösterecek şekilde selamlayın. Dostça bir tokalaşma ve göz kontağı karşılıklı güven ve saygı sağlayacaktır. Fuar için profesyonel bir şekilde giyinmeye özen göstermelisiniz. Eğer fuardan önce okulunuz ya da işe gitmeniz gerekiyorsa ve kıyafetlerinizi değiştiremiyorsanız, bu durum, fuara katılmanıza engel olmamalıdır. Burada en önemli olan şey, sizin iş verenlerle tanışmanız ve bağlantı kurmanızdır. Bu ve bunun gibi organizasyonları yıl boyunca takip edin.